1. Hírek
  2. A ҆KODA ENYAQ ūĚó∂V √ČS A ҆KODA FABIA LETT ‚ÄěA KATEG√ďRIA LEGJOBBJA 2021-BEN‚ÄĚ AZ EURO NCAP TESZTJEIN
2022.01.10.
√öjdons√°g a ҆KODA-r√≥l

A ҆KODA ENYAQ ūĚó∂V √ČS A ҆KODA FABIA LETT ‚ÄěA KATEG√ďRIA LEGJOBBJA 2021-BEN‚ÄĚ AZ EURO NCAP TESZTJEIN

KitŇĪnŇĎ eredm√©nnyel z√°rt a¬†Ň†KODA: az Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) 2021-es teszt√©v√©nek eredm√©nyei alapj√°n a tiszt√°n elektromos ҆KODA ENYAQ iV √©s a ҆KODA FABIA modell negyedik gener√°ci√≥ja kateg√≥ri√°j√°nak legjobbjak√©nt v√©gzett. Az ENYAQ iV a legbiztons√°gosabb SUV modell, amelyet biztons√°gi √©s √ľtk√∂z√©si vizsg√°latnak vetettek al√°. Ennek sor√°n a modell a maxim√°lis pontok 86 sz√°zal√©k√°t gyŇĪjt√∂tte be. Az √ļj FABIA pedig - a megszerezhetŇĎ pontok 78 sz√°zal√©k√°t begyŇĪjtve - a legjobb eredm√©nyt √©rte el 2021-ben a kompakt kateg√≥ria j√°rmŇĪi k√∂z√∂tt. A ҆KODA az egyetlen aut√≥gy√°rt√≥, amely "A kateg√≥ria legjobbja 2021-ben" √∂sszes√≠t√©sben k√©t j√°rmŇĪvel is szerepel. Minden, 2008 √≥ta bemutatott ҆KODA modell maxim√°lis, √∂tcsillagos √©rt√©kel√©st √©rt el az Euro NCAP tesztjein.

Skoda

Az Euro NCAP rendszeresen √∂ssze√°ll√≠tja azoknak a j√°rmŇĪveknek a list√°j√°t, akik kateg√≥ri√°jukban a legjobb eredm√©nyt √©rt√©k el az elŇĎzŇĎ √©vben elv√©gzett √ľtk√∂z√©sbiztons√°gi teszteken. 2021-ben a kateg√≥riagyŇĎztes modellek k√∂z√∂tt k√©t ҆KODA is helyet kapott¬†: az ҆KODA ENYAQ iV az SUV kateg√≥ri√°ban, a ҆KODA FABIA pedig a kompakt kateg√≥ri√°ban lett a legjobb. Ezzel a ҆KODA az egyetlen aut√≥gy√°rt√≥, amely k√©t kateg√≥ri√°ban is az √©len tudott v√©gezni 2021-ben.

Az ENYAQ iV √©s a FABIA a tizenharmadik √©s tizennegyedik √ļj ҆KODA modell sorozatban, amely 2008 √≥ta a legmagasabb, √∂tcsillagos minŇĎs√≠t√©st szerezte a teszteken. 2014-ben a FABIA harmadik gener√°ci√≥ja szint√©n kateg√≥ri√°ja legjobbjak√©nt z√°rta a teszt√©vet. Mivel az Euro NCAP tesztk√∂vetelm√©nyei √©vrŇĎl √©vre egyre szigorodnak, a kateg√≥ri√°n bel√ľli √∂sszehasonl√≠t√°s is csup√°n a 2020-as √©s 2021-es √©veken bel√ľl lehets√©ges, hiszen √≠gy minden j√°rmŇĪvet ugyanazon felt√©telek ment√©n √©rt√©kelnek.

A ҆KODA ENYAQ iV a megszerezhetŇĎ pontok 86 sz√°zal√©k√°nak begyŇĪjt√©s√©vel a maxim√°lis, √∂tcsillagos √©rt√©kel√©st √©rte el az Euro NCAP tesztj√©n 2021-ben. Az elsŇĎ Ň†KODA j√°rmŇĪ, amely a Volkswagen Csoport modul√°ris elektromos platformj√°ra (MEB) √©p√ľl, kiemelkedŇĎ eredm√©nyeket √©rt el az Eur√≥pai √öjaut√≥-√©rt√©kel√©si Program (European New Car Assessment Programme; Euro NCAP) √°tfog√≥ t√∂r√©stesztj√©n √©s biztons√°gi pr√≥b√°j√°n, k√ľl√∂n√∂sen az utasv√©delem ter√ľlet√©n. A ҆KODA SUV modellje a felnŇĎtt utasok v√©delm√©nek vonatkoz√°s√°ban az el√©rhetŇĎ pontok 94 sz√°zal√©k√°t szerezte meg, m√≠g a gyerek utasok v√©delme kapcs√°n a maxim√°lis pontok 89 sz√°zal√©k√°t zsebelte be. Ezzel a ҆KODA ENYAQ iV √ļj rekordot √°ll√≠tott fel az Euro NCAP tesztek t√∂rt√©net√©ben, amely a 2020-as √©vhez k√©pest is tov√°bb szigorodott. Az√≥ta ezt az eredm√©nyt mind√∂ssze egyszer m√ļlta fel√ľl egy m√°sik, pr√©mium kateg√≥ri√°ban szereplŇĎ modell.

Az √ļj ҆KODA FABIA a Volksagen Csoport modul√°ris keresztmotoros platformj√°nak (MQB A0) k√∂sz√∂nhetŇĎen m√©g nagyobb biztons√°got k√≠n√°l, √≠gy - egy√©b fejleszt√©sek mellett - h√©t korszerŇĪ vezet√©st√°mogat√≥ rendszer alkalmaz√°s√°t is lehetŇĎv√© teszi. A sikermodell negyedik gener√°ci√≥ja a maxim√°lisan el√©rhetŇĎ pontok 78 sz√°zal√©k√°t szerezte meg √©s az ENYAQ iV modellhez hasonl√≥an kiemelkedŇĎen teljes√≠tett az utasv√©delem ter√©n, ahol a felnŇĎttek eset√©ben a lehets√©ges pontok 85 sz√°zal√©k√°t, m√≠g a gyerek utasok v√©delm√©n√©l a maxim√°lis pont 81 sz√°zal√©k√°t szerezte meg.

Az Eur√≥pai √öjaut√≥-√©rt√©kel√©si Programot (European New Car Assessment Programme; Euro NCAP) 1997-ben alap√≠totta nyolc eur√≥pai orsz√°g k√∂zleked√©si miniszt√©riuma, aut√≥klubja illetve biztos√≠t√≥egyes√ľletek √©s kutat√≥int√©zetek. A konzorcium - amelynek sz√©khelye a belga Leuven v√°rosa - aktu√°lis j√°rmŇĪmodellekkel folytat t√∂r√©steszteket, akt√≠v √©s passz√≠v biztons√°gukat illetve ment√©si √©s a fel√©p√ľl√©ssel √∂sszef√ľggŇĎ biztons√°got √©rt√©kelve. Az elm√ļlt √©vek sor√°n a tesztek egyre szigor√ļbb√° v√°ltak, √©s napjainkra t√∂bbf√©le √ľtk√∂z√©sm√≥dot is tartalmaznak. M√≠g eleinte kiz√°r√≥lag a t√∂r√©stesztek eredm√©nyeit √©rt√©kelt√©k, idŇĎk√∂zben az akt√≠v biztons√°gi berendez√©sek, illetve a vezet√©st√°mogat√≥ rendszerek is nagyobb s√ļllyal jelennek meg az √∂sszes√≠tett √©rt√©kel√©sben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

H√≠rlevel√ľnkkel rendszeresen inform√°ci√≥kat kap aut√≥keresked√©s√ľnkrŇĎl √©s exkluz√≠v aj√°nlatainkr√≥l.

A megadott adatok hib√°sak. Pr√≥b√°lkozzon √ļjra.

K√©rj√ľk, v√°lasszon megsz√≥l√≠t√°st!

Sajnos a h√≠rlev√©l regisztr√°ci√≥val kapcsolatosan probl√©ma mer√ľlt fel. K√©rj√ľk, pr√≥b√°lkozzon √ļjra k√©sŇĎbb.

checkbox_default

K√∂sz√∂nj√ľk!

Sikeresen feliratkozott h√≠rlevel√ľnkre.

K√ľld√ľnk √Ėnnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerŇĎs√≠tŇĎ hivatkoz√°st, melyet el kell fogadnia a regisztr√°ci√≥ v√©gleges√≠t√©s√©hez.