1. Hírek
  2. ŠKODA KAROQ SPORTLINE
2018.10.13.
Újdonság a ŠKODA-ról

ŠKODA KAROQ SPORTLINE

.Az új sportos SUV-modell

Karoq sportline

Még sportosabb a nagysikerű kompakt SUV-modell új változata

› A ŠKODA KAROQ SPORTLINE kínálja a modellsorozat 140 kW/190 LE teljesítményű, legerősebb benzinmotorját

› Sportos első lökhárító és ezüstszínű díszvarrásokkal készült sportülések

› Már alapkivitelben 18 colos, fényes fekete „Mytikas” könnyűfém keréktárcsák

› Extrafelszerelésként Virtual Cockpit SPORTLINE-specifikus grafikával

 

Kompakt-SUV sorozata különösen sportos fellépésű tagját mutatja be a KAROQ SPORTLINE formájában a ŠKODA. A sokoldalú kompakt SUV-modell érzelmekben gazdag dizájnja még karakteresebben mutatkozik meg SPORTLINE változatában. Számos fekete részlet hangsúlyozza dinamikus megjelenését, amihez 140 kW (190 LE) teljesítményével tökéletesen illik az új 2.0 TSI erőforrás. A modellsorozat legerősebb benzinmotorja kizárólag a ŠKODA KAROQ SPORTLINE kínálatában szerepel.

 

A piacra 2017-ben bevezetett ŠKODA KAROQ a márka SUV-offenzívájának második modelljeként hozta el a ŠKODA letisztult és érzelmekben gazdag formai nyelvezetét a kompakt-SUV szegmensbe. A KAROQ kompakt külső méretek mellett szolgál tágas beltérrel a bennülők és a csomagjaik számára, emellett a legkorszerűbb technikákkal növeli tovább a biztonságot és a kényelmet. A ŠKODA KAROQ SPORTLINE új, kimondottan sportos változatként bővíti a palettát, még vonzóbbá téve e modellsorozatot, egyben új ügyfélköröket hódítva meg számára.

Motorházfedele alatt a ŠKODA KAROQ SPORTLINE a 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TSI erőforrással teszi egyértelművé sportos ambícióit, amely kizárólag a modellsorozat e tagjához rendelhető. Az ezen aggregát esetében az alapkivitelhez tartozó quattro állandó összkerékhajtás tovább javítja e modell eleve agilis menettulajdonságait és további biztonsági tartalékokról gondoskodik.

 

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE sportos megjelenését 18 col peremátmérőjű könnyűfém keréktárcsák és számos olyan részlet erősíti, mint például hűtőrácsa és hátsó diffúzora – egyaránt fényes fekete felülettel. Utasterében fekete sportülések, ezüstszínű kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült új üléskárpitok, bőrbevonatú multifunkciós sportkormány, illetve nemesacél pedálborítások tűnnek fel további sportos részletekként. A vezetőt speciális logó köszönti az infotainment-rendszer képernyőjén, az extrafelszerelésként rendelhető Virtual Cockpit műszeregység pedig SPORTLINE-specifikus grafikával jeleníti meg tartalmát.

 

Négyféle motor és opcionális összkerékhajtás

Összesen négy gazdaságos és környezetkímélő erőforrás sorakozik a KAROQ SPORTLINE palettáján, amelyek egyaránt megfelelnek az Euro 6d-TEMP kipufogógáz-szabvány előírásainak. Különlegesség a modellsorozat kifejezetten a KAROQ SPORTLINE számára fenntartott legerősebb benzinmotorja: a 2.0 TSI hétfokozatú DSG sebességváltón keresztül továbbítja 140 kW (190 LE) teljesítményét a négy kerék felé.

A 2.0 TSI melletti másik benzinmotorként 110 kW (150 LE) teljesítménnyel az 1.5 TSI szerepel a kínálatban, az automatikus hengerlekapcsolás technikájának köszönhetően 100 kilométerenként mindössze 5,3 literes átlagfogyasztással. Az 1.5 TSI mögött alapkivitelben hatfokozatú manuális, extrafelszerelésként pedig hétfokozatú DSG sebességváltó látja el az erőátvitel faladatát. Mindkét TSI-erőforrás benzinmotor-részecskeszűrővel működik.

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE két dízelmotorja a benzinesekével megegyező teljesítménylépcsőkben választható, már szériafelszereltségben egyaránt AdBlue-befecskendezéssel kiegészített SCR-katalizátorral, illetve dízel-részecskeszűrővel. A 110 kilowattos (150 LE) 2.0 TDI alapkivitelben hatfokozatú manuális sebességváltón keresztül az első kerekeket hajtja, de extrafelszerelésként a hétfokozatú DSG váltóművel összkerékhajtás is választható. A 140 kW (190 LE) teljesítményű 2.0 TDI csakis összkerékhajtással és hétfokozatú DSG sebességváltóval készül. Ez az ötödik generációs, állandó összkerékhajtás az útfelület pillanatnyi jellemzői szerint változó arányban osztja el a forgatónyomatékot az egyes kerekek között, így még agilisabb menettulajdonságokról és – például síkos úton is hatékony vonóerőátadási tulajdonságokat biztosítva – további biztonsági tartalékokról gondoskodik.

Újdonság a 140 kilowattos (190 LE) 2.0 TSI és 2.0 TDI motorral szerelt ŠKODA KAROQ SPORTLINE kínálatában az úgynevezett hanggenerátor (Sound Generator), amely egyéni hangzásképet produkálva mély benyomást keltő hanghatásokkal szolgál a bennülők számára. E technika kizárólag a menetprofil választással (Driving Mode Select) együtt kapható, és már a ŠKODA KAROQ SPORTLINE alapfelszereltségében szerepel.

 

Sportos dizájn fekete elemekkel

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE változata minden eddiginél sportosabb karakterrel érkezik. Külsején a karosszéria színére fényezett első sport-lökhárító mellett egyaránt fényes fekete hűtőrácsa, külső visszapillantótükör-házai és hátsó diffúzora tűnnek fel már az első pillantásra. Exkluzív, 18 col peremátmérőjű „Mytikas” könnyűfém keréktárcsái ugyancsak fekete fényezést kapnak, akárcsak az extrafelszerelésként rendelhető 19 colos „Vega” keréktárcsák. Az első sárvédőkön SPORTLINE-plakettek jelzik egyértelműen a ŠKODA KAROQ legdinamikusabb változatát. Az elegáns stílusról a karosszéria színére fényezett küszöbborítások, sötétített üvegek (Sunset) és fekete tetősínek gondoskodnak, míg a jól látható, ezüstszínű kipufogó-végcsövek további hangsúlyos motívumok.

 

Az utastérben az ezüst kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal készült fekete sportülések tűnnek fel azonnal, amelyeket a háromrétegű, aktívan szellőző és légáteresztő Thermoflux-szövet borít, elsősorban nyáron kínálva fokozott kényelmet a bennülők számára. Az első ülésekben gerinctámasz is rendelkezésre áll. A multifunkciós sportkormányt fekete perforált bőr borítja, s varrásai szintén ezüstszínűek, akárcsak a kisebbik bőrkárpit-csomag részeként kapható bőrbevonatú sebességváltókar és -mandzsetta, valamint középső kartámasz díszvarrásai. A műszerfal dekorbetétjei fekete zongoralakk, az ajtókárpitoké pedig szénszálerősítésű műanyag (karbon) felületűek. A sportos környezetet nemesacél betétekkel készített pedálok, a műszerfalon SPORTLINE-, a küszöbléceken pedig KAROQ-logó, fekete mennyezetkárpit és ugyancsak fekete tetőoszlop-kárpitok, illetve hangulatvilágítást is kínáló, LED-technikájú belsővilágítás-csomag teszi teljessé.

További megoldások a biztonság és a még karakteresebb stílus szolgálatában

Az extrafelszerelésként kínált Virtual Cockpit műszeregységen különböző nézetek közül választhat a vezető, s újdonságként egy ötödik, a fordulatszám- és a sebességmérőt középpontba állító sport-megjelenítést is kínál. A kijelzőfelület jobb és bal oldalán ekkor a választott rádióállomás és a menetadatok láthatók, míg alul olyan információknak is jut hely, mint a pillanatnyi motorteljesítmény és kenőolajhőmérséklet. A SPORTLINE változatban a Virtual Cockpit mind az öt nézete különleges karbon (Sport Skin) elő-, illetve háttérrel jelenik meg.

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE átfogó hálózati kapcsolatai kívánságra a SmartLink+ technika használatát is lehetővé teszik, amely az Apple CarPlay, az Android Auto, a MirrorLink™ és a SmartGate rendszereket is elhozza a fedélzetre. A ŠKODA Media Command segítségével az infotainment-rendszer funkciói akár két csatlakoztatott táblagépről is vezérelhetők. A ŠKODA Connect mobil online-szolgáltatásai az Infotainment Online, a Care Connect és az Emergency Call területekre oszlanak. Az Infotainment Online szolgáltatásai között szerepel például az online közlekedési információk, a Care Connect pedig egyebek mellett a proaktív szervizszolgáltatást (Proactive Service) is magában foglalja, amely igény szerint az ügyfélszolgálattal vagy közvetlenül a szervizzel létesít kapcsolatot. A vészhívás (Emergency Call) manuálisan is működtethető, de légzsák vagy biztonságiöv-előfeszítő kioldásakor automatikusan hív segítséget. A Bluetooth-kapcsolaton keresztül digitális eszközök csatlakoztathatók a rendszerre, a megfelelő mobilkészülékek akkumulátora pedig igény szerint egy telefonboxban induktív úton is tölthető.

A ŠKODA KAROQ SPORTLINE alapfelszereltségében a KESSY kulcsnélküli hozzáférési rendszer is szerepel, amely az extrafelszerelésként kínált elektromos mozgatású csomagtérajtó használatát a Tip-to-Close funkcióval is lehetővé teszi. A gombnyomásra nyíló és záródó csomagtérajtó ekkor az ajtó enyhe meghúzására is csukódik. Kívánságra a csomagtérajtó a „virtuális pedál”, azaz a lökhárító alatti enyhe lábmozdulattal is nyitható.

Az automatikusan sötétedő belső visszapillantó tükör mellett a fény- és esőérzékelő (Light and Rain Assist) sötétedéskor vagy rossz időjárási viszonyok közepette a tompított fény automatikus kapcsolásával növeli a biztonságot. A ŠKODA KAROQ SPORTLINE alapvető menetdinamikai karaktere a menetprofil-választás technikájával változtatható igény szerint, az elektronikus menetstabilizáló rendszer (ESC) pedig két fokozatot kínál.

A ŠKODA modelljeire jellemző módon „Simply Clever” ötletek és rakodóhelyek egész sora áll rendelkezésre. Egyaránt a mindennapos használatot könnyíti a kettős csomagtér-padlózat, a hátsó táblagép-tartó, akárcsak a parkolókártya-, pénzérme- és SD-kártya-tartóval kialakított vezetőoldali rakodórekesz.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.