1. Hírek
  2. Hibrid világpremier Genfben: az új Touareg R
2020.02.26.
Újdonság a Volkswagenről

Hibrid világpremier Genfben: az új Touareg R

A Genfi Autószalonon (2020. március 5-15.) az új Touareg R világpremierjével a Volkswagen 2020-ban beindítja hibrid kampányát. A márka csúcsmodellje immáron plug-in hibrid hajtáslánccal is elérhető lesz. A 340 kW (462 LE) teljesítményű Touareg R a szuper teljesítmény és az elektromos hatékonyság innovatív keverékét adja. Megfelelően feltöltött akkumulátor esetén az új SUV mindig elektromos E-MODE üzemmódban indul a nulla kibocsátásért. Az autó akár 140 km / h sebességgel is futhat tisztán elektromos hajtással; ezen sebesség felett a turbófeltöltött V6 benzinmotor (TSI) kiegészíti az elektromos hajtómotort. A Touareg R a legtöbb ingázási távolságot teljesen elektromos üzemmódban képes lefedni.

Touareg R

A járművezető az Infotainment rendszer Hibrid menüjével intuitív módon vezérelheti az akkumulátor töltöttségi szintjét. Ezzel elegendő mennyiségű elektromos energiát lehet fenntartani még egy hosszú utazás végére is, hogy a lakott területeken lévő rendeltetési helyek nulla kibocsátással legyenek elérhetők. Ha a navigációs rendszer aktív, az akkumulátorkezelő (Battery Management) előre tervez, és prediktív módon figyelembe veszi az útvonal és a topográfia adatait és adaptálja az akkumulátor használatát, ezáltal optimalizálja az elektromos távolságot.

A Touareg R hibrid hajtása alapvetően egy 2.995 cm3 V6 turbófeltöltős benzinmotorból (250 kW / 340 LE), az elektromos hajtású motorból (100 kW / 136 LE) és egy, a csomagtér aljába szerelt lítium-ion akkumulátorból (14,1 kWh energia kapacitás) épül fel. Nyolc fokozatú automatikus sebességváltó (Tiptronic-nal) és egy osztómű továbbítja az energiát a szokásos 4MOTION összkerék hajtás rendszerhez.

Az összkerék hajtásnak és a rendkívül nagy teljesítményű hibrid rendszernek (700 Nm nyomaték) köszönhetően a Touareg R-t 3,5 tonna maximális vontatási tömegre tervezték. Ez a Volkswagen az első plug-in hibrid SUV, amely a Trailer Assist-tel az automatizált manőverezési segédrendszerrel lesz elérhető utánfutókhoz. Mindez tisztán elektromos energiával is lehetséges. A legújabb Travel Assist verzió is új funkció, amely először teszi lehetővé a támogatott vezetést 250 km / h sebességig. Maga a legnagyobb sebesség kevésbé fontos itt, mint az a tény, hogy a legújabb Travel Assist generáció tükrözi a Volkswagen rendszerek egyre magasabb szintű fejlesztési színvonalát az autonóm vezetés felé vezető úton (IQ. DRIVE).

Az új, csúcstechnológiájú SUV-ot a Volkswagen R Performance márka tervezte, amely hagyományosan a Volkswagen sorozat legsportosabb modelljeit fejleszti ki. A Touareg R paradigmaváltást képvisel - ez az első Volkswagen R modell, amely plug-in hibrid hajtást tartalmaz. Továbbá ez az első alkalom, amikor egy hibrid modell a legnagyobb teljesítményű Volkswagen. A rendkívül jól felszerelt Touareg R, amely a Black Style külső dizájn csomagot kapta, 20 collos Braga könnyűfém keréktárcsákkal, és az R-Line belső díszítéssel - pl. Vienna bőr belső rész Crystal Grey varrással - rendelkezik, az év második felében jelenik meg a márkakereskedésekben.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.