1. Hírek
  2. A Volkswagen fokozatosan újrakezdi a gyártást
2020.04.16.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen fokozatosan újrakezdi a gyártást

A Volkswagen Személyautók márka üzemei egymásután indítják újra a gyártást, melyet először a zwickaui és a pozsonyi gyárakban kezdenek újra az április 20-szal kezdődő héten. A Németországban, valamint Portugáliában, Spanyolországban, Oroszországban és az Egyesült Államokban található többi üzem az április 27-tel kezdődő héten indítja be újra a gyártást. Ezt követően, május folyamán a termelést egymást követően kezdik újra Dél-Afrikában, Argentínában, Brazíliában és Mexikóban. Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója elmondta: „A német szövetségi és tartományi kormányok döntéseivel és más európai országokban az enyhített korlátozásokkal megteremtődtek a feltételek a termelés fokozatos újraindításához. A Volkswagen az elmúlt három hét során intenzíven készült ezekre a lépésekre. A munkavállalók egészségének védelmét szolgáló átfogó katalógus kidolgozásán túl sikerül előrelépnünk ellátási láncaink újraépítésével is.” Ennek alapján rövidített idejű munka folyik majd a Volkswagen németországi üzemeiben. A rövidített munkaidő által érintett alkalmazottak létszámát azonban a termelés újraindításával összhangban fokozatosan csökkenteni kell.

vw

A gyártást az alkatrészek jelenlegi elérhetőségével, a németországi és európai kormányzati követelményekkel, az értékesítési piacok fejlődésével és az üzemek ebből eredő működési módozataival összhangban folytatják. E fejleményektől függetlenül a munkavállalók egészségének védelmére hozott szigorú intézkedések betartása mindig a legfontosabb prioritás marad.

Andreas Tostmann, a Volkswagen márka igazgatótanácsának termelésért és logisztikáért felelős tagja elmondta: "A termelést és a logisztikát fokozatosan és jól szervezett módon indítjuk újra, melynek során alkalmazottaink egészsége a legfontosabb szempont. A biztonságos munkahelyeket és az egészség védelmének lehető legmagasabb szintjét egy 100 pontos tervvel biztosítjuk.  Felelősségünk teljes tudatában biztosítjuk, hogy a gazdaság visszanyerje lendületét, és az autók ismét  elhagyják az üzemeinket,  és eljussanak kereskedőinkhez és ügyfeleinkhez. "

Bernd Osterloh, az üzemi tanács elnöke azt mondta: "Korábban soha nem éltünk át ilyen helyzetet. Tudom azonban, hogy kollégáink fantasztikusan motiváltak a munka újrakezdésére. A termelés minden egyes munkaszüneti nap után újra kezdődik, ezért e folyamatról jelentős tapasztalatokkal rendelkezünk. A világjárvány fényében változtatnunk kell beidegződéseinken.  Erre az egyik válasz az egészségvédelemről szóló új megállapodásunk. A mintegy 100 intézkedéssel a fertőzés kockázatát a lehető legalacsonyabb szinten tartjuk a Volkswagennél. Ez mérceként fog szolgálni az ipar számára. De realistának kell lennünk: eleinte az új eljárások kérdéseket és fenntartásokat vetnek fel kollégáink részéről. Ilyen körülmények között még soha nem fejlesztettünk, gyártottunk és nem forgalmaztunk járműveket. Ezért azt várom el vezetőinktől, hogy biztosítsák azt, hogy az alkalmazottak alaposan megismerjék az új eljárásokat. Jelenleg sokkal fontosabb dolog időt fordítani a kérdések megválaszolására, mint a napi termelési számadatokat elérni."

A Volkswagen-csoport Alkatrészek részlege már április 6-tól lépésről lépésre újra kezdte a gyártást a braunschweigi és kasseli üzemekben. Ezt követték április 14-től a Salzgitterben, Chemnitzben és Hannoverben, valamint a Lengyelországban alkatrészeket gyártó üzemek, annak érdekében, hogy megőrizzék az alkatrész ellátást a gépkocsik kínai gyártásához. Thomas Schmall, a Volkswagen-csoport Alkatrészek márka vezérigazgatója ezzel kapcsolatban megjegyezte: "Üzemeink lépésről lépésre történt újbóli megnyitása fontos volt az ellátás biztosítása érdekében a tengerentúli helyszíneken. Most újra kell indítanunk a teljes gyártóhálózatot, miközben átfogó védelmi intézkedéseket kell tenni, és alkatrészekkel kell ellátni a különféle márkák gyártóüzemeit.  Az alkalmazottaink egészségének védelmére vonatkozó magas szintű követelmények minden üzemünkre vonatkoznak."

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.