Újdonság a ŠKODA-ról
2021.02.23.

A VEZESS ÉS AZ AUTÓ MAGAZIN ÁLTAL MEGHIRDETETT BEST CARS SZAVAZÁS 2021-ES KIÍRÁSÁBAN AZ ALSÓ-KÖZÉPKATEGÓRIÁS AUTÓK KÖZÖTT A LEGTÖBB SZAVAZATOT MAGYARORSZÁGON A ŠKODA OCTAVIA KAPTA.

A Vezess és az Autó Magazin által meghirdetett Best Cars szavazás 2021-es kiírásában az alsó-középkategóriás autók között a legtöbb szavazatot Magyarországon a Škoda Octavia kapta.
Skoda Octavia

A világ tíz országában meghirdetett versenyben itthon több mint 12 ezren töltötték ki a Vezess és az Autó Magazin kérdőívét. Az olvasók 387 típus közül választották ki kedvenceiket. A Škoda Octavia elsősége megkérdőjelezhetetlennek tűnik, 2018 óta minden évben ez a legnépszerűbb modell az alsó-középkategóriában. Az Octavia 38 választható modell közül lett ismét az első. 

A Škoda "bestsellerének" negyedik generációja újabb díjra esélyes, hiszen a tekintélyes "Év Autója" ("Car of the Year") díj idei kiválasztottjai között várja a zsűri március elsejei döntését. Európa legrangosabb díja mellett az Octavia a "Magyar Év Autója 2021" díjra is esélyes, az eredményre március végéig várni kell.

Több mint hétmillió legyártott példányával a Škoda Octavia a cseh autógyártó legnagyobb darabszámban kiszállított modellje. Legfrissebb változata gazdaságosabb és környezetkímélőbb, mint valaha, mivel a Škoda a modellsorozat történetének legszélesebb hajtásrendszer-választékával kínálja. Az újdonság egyaránt kapható Limousine és Combi kivitelben, gazdaságos benzin-, dízel- és földgázüzemű motorokkal, hálózatról tölthető hibrid (plug-in hybrid) és mild-hibrid technikával, valamint első- vagy összkerékhajtással, míg teljesítménypalettája a 81 kW (110 LE) és 180 kW (245 LE) közötti tartományt öleli fel. Az új nemzedéket elődjéhez képest még érzelemdúsabb és dinamikusabb formavilág, még tágasabb térkínálat és még színvonalasabb kényelem jellemzi, amit a legmagasabb szintű aktív és passzív biztonság, illetve korszerű kapcsolódási funkciók egészítenek ki. Mindemellett a Škoda jellegzetes erénye a kiemelkedő praktikum és az ötletes részletmegoldások tárháza.