Juvenal Hírek

Álmai autóját keresi? Akkor jó helyen jár a Volkswagennél. Válasszon azonnal elvihető, új autóink közül vagy állítsa össze a kívánt modellt elképzelései szerint.

  1. Hírek
  2. „Helló Volkswagen, fázik a kezem” –Intelligens légkondicionáló berendezéssel jön az új ID.7
2023.02.13.
Újdonság a Volkswagentől

„Helló Volkswagen, fázik a kezem” –Intelligens légkondicionáló berendezéssel jön az új ID.7

Napjaink autóinak alapvető részei a légkondicionáló berendezések, amelyek minden évszakban kellemes hőmérsékletről gondoskodnak. Új ID.7 modelljével a Volkswagen egy lépéssel tovább is megy, első ízben kínál olyan légkondicionáló rendszert, amely már az utazás megkezdése előtt gyorsabban lehűtheti, illetve felfűtheti az utasteret. Mindezt többek között az elektronikusan vezérelt légbefúvó nyílások teszik lehetővé, amelyek a beltér nagy területére osztják el a levegőt, amint a vezető a kulccsal az autóhoz közelít. Az új, intelligens automatikus légkondicionáló berendezés hangvezérléssel is kezelhető, de a nap állását és a felhasználó egyéni igényeit is tekintetbe veszi. Az eredmény pedig olyan komfort, amellyel az új elektromos limuzin mércéül szolgálhat majd kategóriájában.

„Helló Volkswagen, fázik a kezem” –Intelligens légkondicionáló berendezéssel jön az új ID.7

Egyelőre álcázott tanulmányával a Volkswagen már a világ legnagyobb elektronikai szakkiállításán, a Las Vegas-i CES-en ízelítőt adott új ID.7 modelljéből. Kai Grünitz, a Volkswagen márka igazgatótanácsának a műszaki fejlesztés területéért felelős tagja kiemelte: "Az ID.7 azon szándékunk megtestesítője, hogy intelligens technológiát és ügyfélközpontú fejlesztéseket kínáljunk a nagy értékesítési darabszámok jellemezte felső-középkategóriában."

Gyorsan reagáló és "legyezőként" is szolgáló, intelligens légbefúvó nyílások
Az ID.7 már a beszállást megelőzően bekapcsolhatja a légkondicionáló berendezést, amint a kulcsot az autó közvetlen közelében érzékeli. Ekkor meleg napokon a beltér hűtése, hideg időszakokban pedig értelemszerűen a fűtésfunkció lép működésbe. Nagy melegben az utastér intelligens légbefúvó nyílásai ajtónyitásra vízszintes pásztázó mozgással osztják el gyorsan és nagy területen a levegőt. Ha a vezető vagy az utasok már az autóban ülnek, a légáramlás igény szerint közvetlenül a testfelületre is irányítható, de közvetetten is szellőztethető a beltér. Az ID.7 a Volkswagen első modelljeként kínál ilyen intelligens vezérlést.

Középpontban a felhasználóbarát kezelés
A légkondicionáló berendezés az ID.7 új, 38 centiméter (15 col) képátlójú infotainment-képernyőjének legfelső kezelési szintjéről vezérelhető, mindenkor jól láthatóan és egyetlen érintéssel aktiválható. A jól áttekinthető klímamenüből mindegyik intelligens légbefúvó nyílás digitálisan irányítható. A légáramlatok intenzitása és iránya intuitív módon állítható és egyedileg is elmenthető, a hőmérséklet pedig háttérvilágítású érintőcsúszkával szabályozható.

A digitális légkondicionáló berendezés hangvezérléssel is kezelhető
A digitális szabályzású légkondicionáló berendezés hangvezérléssel is aktiválható. A különleges kívánságokat a "Smart Climate" funkciók kezelik, például a "Helló Volkswagen, fázik a kezem" jelzésre induló program bekapcsolja a kormánykerék fűtését, illetve mintegy öt percen át meleg levegőt irányít a volánt fogó kezekre.

Klíma egyéni igények szerint
A felhasználó egyéni igényeit "Személyre szabottként" tárolja az ID.7, ezek közé tartoznak az automatikus légkondicionáló berendezés beállításai is - különösen praktikus megoldás, ha többen is járnak ugyanazon autóval.

Az első Volkswagen a nap állásának érzékelésével
Az automatika aktiválását követően az intelligens rendszer reagál a pillanatnyi klímakörnyezetre, például a szélvédőnél elhelyezett szenzor magas külső hőmérséklet és erős napsütés esetén a napsugarak beesési szögét is megállapítja. Ha a nap erősebben süti a jármű egyik oldalát, az ID.7 a melegebb területeken még intenzívebbre állítja a légkondicionálást - először az utastér adott részére, majd kifejezetten a bennülőkre irányítva.

Az ID.7 világpremierje a második negyedévben várható
Az ID.3, az ID.4, az ID.5 és az ID.6 (csak Kínában), valamint az ID. Buzz után az ID.7 a tisztán elektromos ID.-család immár hatodik tagja, egyben az ID.4 mellett a Volkswagen második olyan globális modellje, amely már a Moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épül. Az ID.7 világpremierje 2023 második negyedévére várható, s a tervek szerint Kínában és bizonyos piacokon Európában még az idén, Észak-Amerikában pedig 2024-ben érkezik a piacra az elektromos limuzin.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.