1. Hírek
  2. Műszaki mérföldkő a közúti biztonság területén: a szakértők dicsérik a Volkswagen Car2X technológiáját
2020.03.30.
Újdonság a Volkswagenről

Műszaki mérföldkő a közúti biztonság területén: a szakértők dicsérik a Volkswagen Car2X technológiáját

Az új Golf az innovatív Car2X technológiának köszönhetően segíthet a járművezetőknek a balesetek megelőzésében, lehetővé téve vezeték nélküli csatlakozását más járművekhez és a közlekedési infrastruktúrához. Az Euro NCAP konzorcium az Advanced Award díjjal különleges elismerést adott a forgalmi veszélyekre figyelmeztető riasztási funkciónak, mint úttörő biztonsági funkció. Az ADAC német autóipari szövetség kipróbálta az új technológiát, és „műszaki mérföldkőnek” nyilvánította.

Volkswagen Car2X

"Ez egy izgalmas biztonsági terület" - magyarázza Michiel van Ratingen, az Euro NCAP főtitkára. "Gratulálunk a Volkswagennek azért, hogy a technológiát a nagy szériában eladott járművekben, mint például a Golf, szériafelszereltséggé tette."

Az új Golf az első autó az európai piacon, amely szériafelszereltségként Car2X technológiával rendelkezik, amely a Wi-Fi p vezeték nélküli szabványon alapul. Az ilyen típusú Wi-Fi kifejezetten a járművek közötti helyi kommunikációra van méretezve, és nem használja a mobiltelefon-hálózatot, ami azt jelenti, hogy teljes lefedettséget biztosít a rendszer határain belül. Legfeljebb 800 méteres sugarú körben a csatlakoztatott járművek közvetlenül cserélnek egymással helymeghatározási adatokat és információkat. Ez lehetővé teszi számukra, hogy figyelmeztessék egymást a veszélyről, vagy pedig milliszekundumon belül kapcsolatba lépjenek a forgalmi infrastruktúrával.

Az ADAC német autóipari szövetség kipróbálta a Volkswagen Car2X technológiáját, amelynek során nyolc olyan tipikus veszélyhelyzetbe küldte az új Golf-ot, amelyben a sofőr figyelmeztetés nélkül egyáltalán nem tudna reagálni, vagy csak sokkal később reagálna. Mind a nyolc helyzetben a jármű megbízhatóan és időben figyelmeztette a vezetőt, gyakran akár 10 vagy 11 másodperccel a közelgő baleset előtt. Az ADAC értékelésében a Volkswagen új technológiáját (amelyet a TÜV tanúsított) "műszaki mérföldkőnek" nyilvánította, olyan rendszerekhez hasonlóan, mint például az ABS vagy a légzsák.

A fejlesztés jelenlegi kezdeti szakaszában, amelyet a Volkswagen az új Golfban mutat be, a Car2X technológia 80 km / h feletti sebességnél aktív. A jövőben képesnek kell lennie a városi forgalom biztonságának javítására is. További fontos előnyöket is kínál, ha az autó kommunikál a közeli fordalmi lámpákkal - a rendszer segítségével jobban lehet irányítani a forgalom áramlását és megóvni a környezetet.

A Car2X technológia megkönnyíti a csoport intelligenciáját egy helyi környezetben, és annál inkább hatékonyabb, minél több résztvevő csatlakozik egymáshoz. Ezért a Volkswagen mostantól széles körben forgalmazza: a Golf után a márka más új modelljeiben is a technológia a szériafelszereltség része lesz. Más autógyártók is foglalkoznak ezzel a témával.

Az Euro NCAP Advanced Award elismeri az úttörő biztonsági funkciókat. 2010-ben vezették be, de 2014 óta nem ítélték oda. A Volkswagen öt alkalommal kapta meg a díjat innovatív vezetősegéd és biztonsági rendszerei miatt. A Car2X technológiát használó forgalmi veszély riasztó funkcióért járó díj most az új Golf már jelenleg is lenyűgöző biztonsági teljesítményét viszi a következő szintre. Valójában, a kompakt autó 2019 végén elérte a legmagasabb öt csillagos minősítést a hagyományos Euro NCAP teszt során. Az Euro NCAP szervezet a jövőben a Car2X technológiát szándékozik beépíteni ebbe a minősítésbe.

Az új Golf forgalmi veszély riasztási funkciójáról szóló film megtalálható a következő link alatt: https://youtu.be/Pl_MSJR4IEc

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.