1. Hírek
  2. MotoGP helyett DTM: izgatottan várják az Audi pilótái az asseni futamot
2019.09.10.
Újdonság az Audiról

MotoGP helyett DTM: izgatottan várják az Audi pilótái az asseni futamot

A szezon legsikeresebb hétvégéje, a norisringi verseny után, a DTM mezőnye és rajongótábora újabb izgalmak elé néz: július 20-21-én a népszerű túrautóbajnokság Hollandiában a világhírű TT Circuit Assen aszfaltját koptatja.

audi

"Assent főként a motorversenyzésből ismerjük" - mondja Dieter Gass, az Audi Motorsport vezetője. "Izgatottan várjuk, hogy először vegyük birtokba ezt a pályát, amelynek a vonalvezetése igazán izgalmas versenyt vetít előre. Szépen fogynak a belépőjegyek, így minden bizonnyal a DTM újabb kiemelkedő versenyhétvégéje elé nézünk.

Assen a hollandiai Drenthe tartományban található, alig ötven kilométerre a német határtól. A versenypálya 4,555 kilométer hosszú és egyedi karakterrel bír. "Nagyon széles, gyors kanyarokkal tűzdelt" - mondja Robin Frijns, az egyetlen olyan audis pilóta, aki korábban már versenyzett Assenben. "Rég volt, a Formula Renault 2.0 versenyzőjeként Carlos Sainz-cal küzdöttem vállt a vállhoz vetve, de végül én győztem" - teszi hozzá.

A több mint 610 lóerős Audi RS 5 DTM Assenben eléri a 270 kilométer/órás sebességet. "A start utáni jobbos tripla kanyar és utána rögtön a hajtű eléggé megterheli a pilótát" - mondja Frijns. "Rengeteg időt veszíthetsz ott el. Az asseni pályán jól lehet előzni, a hosszú egyenesben három, de akár négy autó is elfér egymás mellett. Lesz hajtás!"

A holland számára Assen hazai pályának számít még akkor is, ha három órányi autóútra lakik a helyszíntől. "Évről-évre rengetegen zarándokolnak el Assenben a MotoGP miatt. Remélem, a DTM hasonlóan népszerű errefelé" - jegyzi meg mosolyogva.

Az Audi többi versenyzője közül egyik sem tett meg egyetlen kört sem korábban az asseni aszfaltcsíkon. "Talán 20 évvel ezelőtt mentem rajta, amikor még aktívan játszottam MotoGP-vel a Playstationon" - teszi hozzá Mike Rockenfeller. "Leporolom a lemezeimet és újra kipróbálom magam még a verseny előtt. A viccet félretéve, a neuburgi szimulátorunkon természetesen mindannyian edzünk a hétvégére. Minden eshetőségre felkészülünk mielőtt beülünk az autóba".

Loïc Duval, Jamie Green és Nico Müller az asseni pályát a MotoGP TV-közvetítésből ismerik. "Más versenypályákkal összevetve talán a misanóira hasonlít a leginkább, ami fekszik nekünk" - mondja Duval. "Assen vagányul néz ki, nagyon várom már a versenyt" - egészíti ki Müller. "A pálya híres és hírhedt a MotoGP futamairól" - magyarázza Green, aki még hozzáteszi: "A DTM-pilóták jelentős többségének ismeretlen Assen, ettől lesz érdekes a verseny".

René Rast, a DTM listavezetője nagy erőkkel készül az asseni megmérettetésre. "Kemény csatákra számítok, sok előzéssel" - mondja a bajnokaspiráns, aki a vasárnapi futamon ötvenedik alkalommal indul a DTM-ben. Három győzelmével, öt dobogós helyezésével és három pole pozíciójával a tarsolyában Rast a DTM turbós korszakának legsikeresebb pilótája. A 2017-es DTM-bajnok összességében 13 futamot nyert meg eddigi pályafutása során, kilencszer indulhatott az első rajtkockáról, ötször futotta meg a leggyorsabb köridőt és 564 pontot szerzett, azaz futamonként 11,75 a pontátlaga.

Szombaton és vasárnap egyaránt 13.30-kor kezdődik a verseny, a német SAT.1 TV-adón már 13 órától lehet élőben követni az előkészületeket. Jegyeket és különféle élmény csomagokat online az www.audi.com/dtm oldalon lehet vásárolni. Az Audi természetesen Assenbe is felépíti élménycentrumát, ahol virtuális versenyeken vehetnek részt az érdeklődők, találkozhatnak a pilótákkal, autogramokat gyűjthetnek és közös fotót készíthetnek a kedvenceikkel.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.