1. Hírek
  2. Még nagyobb lendületben a Volkswagen elektromos offenzívája: az ID.4 már úton van a világpiacra
2021.02.10.
Újdonság a Volkswagenről

Még nagyobb lendületben a Volkswagen elektromos offenzívája: az ID.4 már úton van a világpiacra

A Volkswagen elektromos offenzívája továbbra is lendületben van: az ID.4 1ST már lezajlott előértékesítését követően további ID.4 változatok előrendelése is elkezdődik február közepéig mintegy 30 európai országban, köztük Németországban, illetve az Egyesült Államokban is. Az ügyfeleknek történő kiszállítások márciusban kezdődnek meg az európai, a kínai és az amerikai piacon.

Volkswagen

A Volkswagen elektromos offenzívája továbbra is lendületben van: az ID.4 1ST  már lezajlott előértékesítését követően további ID.4 változatok előrendelése is elkezdődik február közepéig mintegy 30 európai országban, köztük Németországban, illetve az Egyesült Államokban is. Az ügyfeleknek történő kiszállítások márciusban kezdődnek meg az európai, a kínai és az amerikai piacon.

Az ID.4 globális bevezetésével a Volkswagen hangsúlyozza azon ambícióját, hogy piacvezetővé váljon az elektromos mobilitás terén. A vállalat 2023-ig több mint 11 milliárd eurót fektet be, és 2025-ig várhatóan évente 1,5 millió elektromos autót gyárt.

"Az ID.4 fontos szerepet játszik, mert ezzel a modellel a Volkswagen bővíti kínálatát, és elektromos járművet kínál a világ legnagyobb növekedési szegmensében, a kompakt SUV osztályban. Világautónk piacra dobása ezért fontos stratégiai mérföldkő a márka számára "- mondja a Volkswagen Személyautó márka vezérigazgatója, Ralf Brandstätter. 2020-ban a vállalat megháromszorozta a teljesen elektromos járművek szállítását, és az ID. családnak köszönhetően ma már számos országban piacvezető.

"Az ID.4 világszerte történő bevezetésével még több ember érdeklődik majd az elektromobilitás iránt, ami további támpontot ad elektromos offenzívánknak. Reméljük, hogy csak ebben az évben jóval több mint 100 000 ID.4-et fogunk eljuttatni az ügyfelekhez "- mondja Klaus Zellmer, a Volkswagen Személyautó márka igazgatótanácsának értékesítésekért felelős tagja. "Eddig már 17 000 megrendelést kaptunk erre a járműre".

A 2021-re tervezett kiszállítások körülbelül kétharmada Európába, a másik harmada Kínába és az USA-ba kerül. Kínában az ID.4 két változatban, ID.4 CROZZ és az ID.4 X modellként kerül az ügyfelekhez.

Az ID.3 után az ID.4 a Volkswagen második modellje, amely az új modulrendszerű elektromos hajtáskoncepción (MEB) alapul. A platform speciálisan az elektromos járművek igényeihez igazodik. Az ID.4 a MEB platform globális bevezetésének kezdetét jelenti. "Az autót a jövőben Európában és Kínában gyártják és értékesítik, és később az USA-ban is gyártani fogják. Ezzel kiterjesztjük az MEB platformot szerte a világon, és megteremtjük a gazdasági alapot az ID. Család sikereihez"- mondja Brandstätter. Zwickauban, Antingban és Foshanban (mindkettő Kínában) a sorozatgyártás már megkezdődött, míg Chattanooga (USA) és a németországi Emden várhatóan 2022-ben indítjabe a gyártást

A megfelelő ID.4 mindenki számára

Az ID.3-hoz hasonlóan a leggyakrabban igényelt felszereltségi csomagok ezúttal is rendelkezésre állnak az újonnan elérhető, előre konfigurált ID.4-modellek széles köréhez.

Két akkumulátor méret. Az akkumulátor két méretben kapható. Az ID.4 Pure 52 kWh nettó akkumulátor-kapacitással akár 348 km (WLTP) hatótávolságot tesz lehetővé, míg az ID.4 Pro 77 kWh (nettó) méretével akár 522 km (WLTP) is lehetséges.

Két teljesítményszint. Kezdetben az elektromos autó két teljesítménnyel lesz kapható. Modelltől függően vagy 125 kW (170 LE), vagy 150 kW (204 LE) teljesítményt fog biztosítani. Az ID.4 álló helyzetből 100 km / h-ra 8,5 másodperc alatt gyorsul fel, és minden változat eléri az elektromosan szabályozott 160 km / h maximális sebességet. Az év folyamán egy négykerék-hajtású sportos csúcsmodell érkezik - az ID.4 GTX.

Újfajta kivetítés. Valamennyi ID.4-hez jár a Discover Pro navigációs rendszer és a We Connect Start online szolgáltatás. Az ID.4 Tech és az ID.4 Max csúcsmodellek világviszonylatban elsőként kínálják a kibővített valósággal rendelkező head-up displayt, mely a vezető látóterébe vetíti a kijelzőt, és dinamikusan mutatja a kiválasztott szimbólumokat, illetve összeveti őket a valósággal. A navigáció kanyarodó nyilai például a vezető látómezőjében jelennek meg, egymástól tíz méterre az út vonalának megfelelően. Az IQ Drive segédrendszerei rövid és hosszú utakon is biztosítják a szükséges kényelmet.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.