1. Hírek
  2. AZ ÚJ, TISZTÁN ELEKTROMOS SUV-MODELL KÍNÁLATÁBAN IS MEGJELENIK A SPORTLINE VÁLTOZAT
2021.02.18.
Újdonság a ŠKODA-ról

AZ ÚJ, TISZTÁN ELEKTROMOS SUV-MODELL KÍNÁLATÁBAN IS MEGJELENIK A SPORTLINE VÁLTOZAT

A ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV érkeztével a cseh autógyártó egy immár hagyományos modellváltozata jelenik meg a Mladá Boleslav-i új, tisztán elektromos SUV-modell választékában is. Fekete karosszéria-kiegészítők, nagyméretű könnyűfém keréktárcsák és a karosszériát mélyebbre süllyesztő sportfutómű kölcsönöznek magabiztos fellépést a ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV számára, illetve hangsúlyozzák dinamikus menettulajdonságait. Az utastérben integrált fejtámlával kiformált sportülések, bőrbevonatú, háromküllős, multifunkciós sportkormány és karbonhatású dekorbetétek határozzák meg a hangulatot. Az ENYAQ iV SPORTLINE háromféle motorváltozatban bővíti a palettát. A 132 kilowattos ENYAQ iV 60 éppúgy hátsókerékhajtású, mint a 82 kWh kapacitású akkumulátorral szerelt, 150 kW teljesítményű ENYAQ iV 80, amely a WLTP-ciklus szerint akár több mint 520 kilométeres hatótávot kínál. Az ENYAQ iV 80x két, együttesen 195 kW teljesítményű elektromos motorral és összkerékhajtással készül majd és az év folyamán, a későbbiekben egészíti ki a kínálatot.

Skoda

SPORTLINE - e névkiegészítés immár hagyományosan sportos megjelenést és dinamikus menettulajdonságokat jelent a ŠKODA modelljei számára. Az ENYAQ SPORTLINE iV formájában a ŠKODA a jövőben a márka első tisztán elektromos SUV-modelljéhez is kínálja ezt a változatot, három hajtásrendszer választékával. A ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV 60 hátsó tengelyén 132 kW teljesítményű elektromos motor dolgozik, 310 newtonméter maximális forgatónyomatékkal. A 62 kWh (nettó 58 kWh) kapacitású akkumulátor a WLTP-ciklus szerint több mint 400 kilométer hatótávot tesz lehetővé. Az ENYAQ SPORTLINE iV 80 - amely a nagyobb kapacitású, 82 kilowattórás (nettó 77 kWh) akkumulátorral a WLTP-cikluson több mint 520 kilométer hatótávot produkált - hátuljában 150 kilowattot teljesít az elektromos motor. Ugyanilyen akkumulátorral készül az ENYAQ SPORTLINE iV 80x is, amely egy második elektromos motorral már összkerékhajtást is kínál, s teljesítménye 195 kW, maximális forgatónyomatéka pedig 425 newtonméter. A WLTP-ciklus szerinti hatótáv ez esetben 500 kilométer.

Színvonalas menetdinamika hátsó- vagy összkerékhajtással és sportfutóművel
Az elektromos motornak köszönhetően a gázpedál lenyomására már teljes egészében rendelkezésre álló, tekintélyes maximális forgatónyomatékával, valamint hátsó- vagy összkerékhajtásával a ŠKODA ENYAQ iV színvonalas menetdinamikai tulajdonságokat kínál. A SPORTLINE változatban különösen jól érvényesül mindez az alapkivitelhez tartozó sportfutóműnek köszönhetően, amely az első tengelyen 15, míg a hátsón 10 milliméterrel süllyeszti mélyebbre a karosszériát. A maximális sebesség mindhárom motorváltozat esetében 160 kilométer/óra. Az ENYAQ SPORTLINE iV sportos megjelenését külsején és belterében egyaránt igényes részletek hangsúlyozzák. A SPORTLINE-változat a ŠKODA Mladá Boleslav-i főüzemében készül majd, akárcsak az ENYAQ iV, amely a Volkswagen Csoport egyetlen, a moduláris elektromos platform (MEB) műszaki alapjaira épülő és Németországon kívül gyártott modellsorozata Európában.

Sportos fekete karosszéria-kiegészítők és teljes-LED Matrix-fényszórók
Számos fényes fekete elemmel, SPORTLINE-változatában még dinamikusabbnak hat az erőteljes ŠKODA ENYAQ iV. Ehhez éppúgy hozzájárulnak a markáns ŠKODA-hűtőrács, az ablakszegélyek, a tetősínek és a hátsó lökhárító diffúzoreleme, mint a csomagtérajtó plakettjei, illetve önálló betűkből álló "ŠKODA" felirata. A robusztus oldalsó küszöbborítások a karosszéria színére fényezve jelennek meg, s az ENYAQ SPORTLINE iV emellett modellspecifikus első lökhárítót, első sárvédőin pedig SPORTLINE-plakettet hordoz. Ugyancsak a magabiztos fellépést hangsúlyozzák a nagyméretű, 20 col peremátmérőjű, polírozott "Vega", illetve a 21 colos "Betria" könnyűfém keréktárcsák, amelyeket egyaránt exkluzív SPORTLINE-dizájn jellemez.

Az ENYAQ SPORTLINE iV már alapkivitelben teljes-LED Matrix-fényszórókkal készül, amelyek mindegyik mátrix-távfénymodulja 24 önállóan vezérelhető LED-egységgel teszi lehetővé a közlekedés többi résztvevőjének vakítása nélkül a távolsági fényszóró folyamatos használatát. A szélvédőn működő kamera által észlelt járműveket, illetve a fényt visszaverő embereket és tárgyakat az intelligens fénytechnika automatikusan kiárnyékolja a fénykévéből.

Specifikus Design Selection összeállítás a SPORTLINE-változathoz
ENYAQ iV modellsorozatával a ŠKODA új Design Selection összeállításokat kínáló, innovatív beltérkoncepciót is bevezetett, amely a modern lakókörnyezetekre összpontosít, emellett a színek és anyagok tökéletesen összhangja jellemzi. Az ENYAQ SPORTLINE iV számára külön Design Selection összeállítást készítettek a dizájnerek, amelyben a kárpitokon és a mennyezeten egyaránt a fekete szín a meghatározó, a műszerfalon és az ajtókon pedig karbonhatású dekorbetétek gondoskodnak különleges stílusjegyekről. A műszerfal fekete borítása szürke kontrasztárnyalatú díszvarrásokkal, szintetikus bőrből készül. Nem utolsósorban, a sportos szürke szegélyekkel kidolgozott lábszőnyegek is tökéletesen illeszkednek a beltér-dizájn összhatásába.

A SPORTLINE Design Selection összeállítás részei az integrált fejtámlával kiformált, exkluzív fekete sportülések, amelyek kárpitja Suedia mikroszálas szövetből, szürke szegélyekkel készül. A ŠKODA ENYAQ SPORTLINE iV alapfelszereltségéhez tartozik továbbá a bőrbevonatú, háromküllős, multifunkciós sportkormány, amely könnyen kezelhető gombokkal és recézett görgetőkerekekkel kínál lehetőséget számos járműfunkció vezérlésére. A kormánykerék karimájának bőrborítását szürke kontrasztárnyalatú varrás, alsó küllőjét pedig "SPORTLINE" feliratú plakett díszíti. A SPORTLINE Design Selection összeállítás stílusát alumíniumhatású pedálborítások emelik ki még határozottabban.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.