1. Hírek
  2. Az I.D. R Pikes Peak a Classic Days találkozón mutatkozik be Németországban
2018.08.03.
Újdonság a Volkswagenről

Az I.D. R Pikes Peak a Classic Days találkozón mutatkozik be Németországban

Az elektromos versenyautó kettős rekorderként érkezik a Jüchenben megrendezett népszerű eseményreAz Autostadt az I.D. R Pikes Peak modell mellett számos versenylegendával képviselteti magát

I.D. R Pikes Peak

Wolfsburg – Augusztus 3. és 5. között jön el ismét az I.D. R Pikes Peak ideje, ekkor debütál ugyanis Németországban, a Dyck kastélyban megrendezett 13. Classic Days veterán találkozón. A wolfsburgi Autostadt itt mutatja be a Volkswagen első, tisztán elektromos hajtású versenyautóját a „Passion, Pace, Performance” névre hallgató kiállítási területén. A közel 40 kiállított jármű – az 1920-as Bugattitól kezdve a jelenlegi Volkswagen I.D. R Pikes Peak modellig – nagyszerűen mutatja be a Volkswagen Csoporthoz tartozó márkák motorsport világának sokszínűségét, egyaránt fókuszálva a múltra, a jelenre és a jövőre. Az 500 kW (680 LE) teljesítményű I.D. R Pikes Peak a sportos előfutára a Volkswagen 2020-ban bemutatkozó, tisztán elektromos hajtású sorozatgyártású családjának, az I.D. modelleknek.

 

Sikerei is igazolják, hogy az I.D. R Pikes Peak tökéletesen testesíti meg a jelen és – elektromos hajtásrendszere révén – a jövő mobilitását is. A mindössze nyolc hónap alatt készült elektromos versenyautóval a Volkswagen mostanra már két rekordot is felállított. A 2018-as Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen június 24-én a francia pilóta, Romain Dumas nem csupán a korábbi, elektromos versenyautók által felállított rekordot múlta felül, de 7 perc 57:148 másodperces eredményével minden idők legjobb idejét futotta a világhíres hegyi felfutó versenyen. Három héttel később a 40 éves versenyző új rekordot állított fel az elektromos járművek kategóriájában a népszerű Goodwood Festival of Speed rendezvényen, ahol az I.D. R Pikes Peak volánja mögött 43,86 másodperc alatt – a korábbi, 2013-as csúcstartónál 3,48 másodperccel gyorsabban – teljesítette a távot.

 

A 13. Classic Days találkozó látogatói az eseményen találkozhatnak még az 1987-es dupla motoros Golf „Pikes Peak” modellel is. A korábbi német profi rali versenyző és Európa-bajnok, Jochi Kleint ült ennek az autónak a volánja mögött 31 évvel ezelőtt a Pikes Peak-i Nemzetközi Hegyi Felfutó versenyen a Volkswagen Motorsport színeiben. A Dyck kastélyban Kleint a Volkswagen Classic képviseletében gördül be a 480 kW (652 LE) teljesítményű Golf modellel. A „Racing Legends” (Versenylegendák) program során veterán versenyautók idézik meg a motorsport történelmet a 2,8 kilométer hosszú versenypályán.

 

A Classic Days története 2006-ra nyúlik vissza és Wolfgang Graf Berghe von Trips emlékére jött létre, aki 1961-ben Monzában egy baleset során vesztette életét. A várhatóan közel 40 000 látogatót vonzó 13. Classic Days egy különleges autós kerti parti és motorsport fesztivál, amelyen 7 000 veterán autó mellett 120 történelmi versenyautó vesz részt.

 

Mindössze 250 nap telt el a Pikes Peak projekt 2017. október 18-án történt bejelentése és a Volkswagen I.D. R Pikes Peak versenyautónak a Pikes Peak-i Hegyi Felfutón elért rekordja között. Az I.D. R Pikes Peak fejlesztésének fantasztikus története most videón is megtekinthető.

 

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.