1. Hírek
  2. Az Európai Ügyvezetők Szövetsége az ipari ágazatok közötti együttműködést hangsúlyozza a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében
2020.10.07.
Újdonság a Volkswagenről

Az Európai Ügyvezetők Szövetsége az ipari ágazatok közötti együttműködést hangsúlyozza a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében

Október 1-én Dr. Herbert Diess, a Volkswagen AG igazgató tanácsának elnöke és 11 másik európai vállalat vezérigazgatója egyesítette erőfeszítéseit a nulla szén-dioxid-kibocsátású jövő Európája érdekében. Az Európai Unió elkötelezett a nettó nulla kibocsátás elérése mellett 2050-ig, ami összhangban van az Ügyvezetők Szövetsége által képviselt vállalatok saját dekarbonizációs stratégiáival. Valamennyi tag támogatja a Párizs 2050-es célokat, az EU Zöld Megállapodását és az EU törekvését, hogy az éghajlati célkitűzéseit még magasabb szintre emeljék. Az ügyvezetők és vezérigazgatók különböző iparágakat képviselnek, együttesen 600 milliárd euró éves bevételt generálnak, és 1,7 millió embert foglalkoztatnak. A Szövetségük irányítja és közvetíti a tagvállalatok szén-dioxid-mentesítési erőfeszítéseit: összekapcsolja az ágazatokat és stratégiákat, beazonosítja az együttműködés potenciális lehetőségeit, és elősegíti a fenntartható gazdaság és társadalom érdekében megvalósuló projekteket és beruházásokat.

Volkswagen

Az ágazatközi Szövetség stuttgarti alakuló ülésén aláhúzta: "Az Európai Unió éghajlati célkitűzései megvalósíthatók. Ipari ágazatainak nem blokkolják, hanem inkább elősegítik az elmozdulást a szén-dioxid-semleges gazdaság irányába. Hosszú távon minden iparág számára növekedési lehetőségeket látunk. Amennyiben sikeresen tudjuk kezelni ezt a történelmi átalakulást, ennek eredményei a fenntartható fejlődés és az új, jövőbiztos munkahelyek lesznek. Mi minden erőfeszítést támogatni fogunk a társadalmi konszenzus elérése érdekében a fenntartható fejlődés növelése érdekében. " A megalakulással a Szövetsége közös cselekvést hirdetett meg, amely egyesíti a vállalati stratégiákat, az iparágakat és a társadalmakat a szén-dioxid-semleges Európa felé vezető úton.

A Szövetség minden tagja hiszi, hogy kezelhetők az Európai Bizottság új klímavédelmi céljai, amelyek 2030-ig a kibocsátások 55% -os csökkentést irányozzák elő. Ipari oldalon a Szövetség tagjai már kötelezettséget vállaltak arra, hogy e célok elérésének elősegítése érdekében az elkövetkező években több mint 100 milliárd eurót fektetnek be a saját megfelelő dekarbonizációs terveik megvalósításába. Már minden tag meghatározta saját stratégiáját a dekarbonizáció kezelésére, azáltal, hogy a vonatkozó értékláncokban csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást, és fenntartható termékeket és szolgáltatásokat kínál az ügyfeleknek. A megfelelő CO2 csökkentési célok elérése érdekében a Szövetség minden tagja és ágazata függ más tagoktól és ágazatoktól, ami különösen aláhúzza az ágazatközi tevékenységek szükségességét.

Az épületek és a városi környezet szempontjából a nulla kibocsátású irodák és a fenntartható zöld várostervezés áll a középpontban. Az új üzleti modellek terén a hangsúly a szén-dioxid-nyomon tervek nyomon követésén lesz, melyet digitális technológiáival valósítanak meg az ellátási láncban. A fenntartható finanszírozás területe szintén új lehetőségeket kínál. A tagok abban is egyetértenek, hogy az átalakulásnak a nettó nulla széndioxid-kibocsátású jövő felé széles közmegegyezésen kell alapulnia. Az Ügyvezetők Szövetsége hajlandó hozzájárulni ehhez a konszenzushoz, és társadalmi szerződést kötni a párbeszéd fokozásával a magánszektor részvényesei, az állami szektor és a civil társadalom képviselői között. Ezzel egy időben a Szövetség tagjai arra hívják fel a politikai vezetőket, hogy biztosítsák a szükséges politikai támogatást és ösztönzőket. Az alakuló ülésen a a párbeszéd megkezdődött Frans Timmermans-nal, az Európai Bizottság ügyvezető alelnökével.

Az Ügyvezetők Szövetsége meg van győződve arról, hogy az ambiciózus dekarbonizáció és az ágazatok közötti együttműködés határozott és az ágazatokon átnyúló politikai kereteket igényel. Ilyenek például a szén-dioxid árképzésének minimális legalacsonyabb ár melletti megvalósítása az EU kibocsátás-kereskedelmi rendszerében, az energia szektor adózási rendszerének reformja, az erős keresletet megteremtése a fenntartható, innovatív és digitális megoldások iránt, többek között megújítási rendszerek, közbeszerzések és beruházások felhasználásával.

Az Ügyvezetők Szövetsége a kulcsfontosságú ipari ágazatokat képviseli: ABB, AkzoNobel, Eon, Enel, Iberdrola, A.P. Møller Maersk, Philips, SAP, Scania, Schneider Electric, Siemens és Volkswagen. A 2020 júniusában az Európai Bizottsághoz intézett első, közös levelet követően az első személyes találkozó aláhúzta elkötelezettségüket, hogy gyorsan cselekedjenek és elismerjék, tudatosítsák a szükséges átalakítások sürgősségégét a jövőbeli versenyképesség érdekében.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.