1. Hírek
  2. A Volkswagen Kaliforniában mutatta be az Atlas Cross Sport és Atlas Tanoak tanulmányautókat
2018.09.25.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen Kaliforniában mutatta be az Atlas Cross Sport és Atlas Tanoak tanulmányautókat

A kaliforniai  Montereyben augusztus végén rendezett autós hét során a Volkswagen az Atlas szabadidő-autó bázisára épült két tanulmányautót mutatott be: az Atlas Tanoak  tanulmányautó pick-up-ot és a dinamikus Atlas Cross Sport szabadidő-autót, melyek alapváltozatban 2018 márciusában mutatkoztak be New Yorkban. A vonzó formájú összkerék hajtású modellek jól illusztrálják az Atlas-ban rejlő lehetőségeket.

scny18_city_shot

Karl Bischoff, a Volkswagen formatervezési  vezetője ezzel kapcsolatban elmondta, hogy  “az Atlas Cross Sport-nak köszönhetően most  színvonalas megoldásokat tudtunk bevezetni a szabadidő-autók kategóriájában is. Az Atlas Tanoak pedig a mi válaszunk az  „amerikai álomra”:  egy igazi pick-up egyértelmű  Volkswagen elemekkel, futurisztikus és digitális belső architektúrával.”

Az  Egyesült Államokban lévő monterey-i Pebble Beach már hosszabb ideje az autózás  jövőjébe tekintő eseménnyé vált. A gyártók itt mutatják be mindazt, ami a későbbiekben valósággá válhat, így itt mutatkozott be az Atlas Cross Sport és az Atlas Tanoak tanulmányautó is.

Az Atlas Cross Sport sorozatgyártású változatának bevezetését 2019 elejére tervezik. Az új Volkswagen Atlas a hétüléses középméretű szabadidő-autónak (SUV) az újabb, ötüléses változata. A sorozatgyártáshoz közeli tanulmányautó sportos formájával a kompakt coupékat idézi, hálózatról tölthető hibrid hajtással (PHEV) 265 kW /360 lóerős teljesítményre képes, kizárólagos elektromos hajtás esetén  26 mérföldet, mintegy  40 km-t tud megtenni.  A tanulmányautó másik változata hibrid hajtású, külső, akkumulátor töltő funkció nélkül, 231 kW/ 314 lőerős teljesítményre képes. Mindkét Atlas Cross Sport  modellt ellátták a nulla kibocsátású hajtással, tökéletesen hozzáigazították az olyan nagyvárosok körülményeihez, mint San Francisco vagy Los Angeles. Az Atlas Cross Sport sorozatgyártású változatát az Egyesült Államokban, a Tennessee államban lévő Chattanooga-ban fogják  gyártani, párhuzamosan a hétüléses Atlas-szal.

Hamarosan az Atlas Tanoak - melyet az Egyesült Államok csendes-óceáni partjain honos, 45 méter magasra növő tölgyfa után nevezték el - is valósággá válhat. A 206 kW/280 LE V6 benzinmotoros hajtású tanulmányautó a Volkswagen első pick-up- ja, ami a változtatható moduláris keresztmotoros platformon (MQB) valósul meg. Külső vonalaiban egészen a B oszlopig  a pick-up és a szabadidő autó (SUV)  nagyon hasonlít egymásra. A két változat a gépkocsik karosszériájának  hátsó része felé haladva tér el egymástól: a pick-up hátsó ajtói első látásra talán nem is vehetők észre, miután az ajtókilincsek szinte láthatatlanok, mert azokat a C oszlopba integrálták, a dupla kabin pedig ennél fogva különösen hosszúnak, mégis elegánsnak tűnik. A meghökkentő forma meghatározó eleme az Atlas Tanoak tanulmányautó hosszú platójának is.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.