1. Hírek
  2. A Volkswagen-csoport az emdeni, a hannoveri és a chattanoogai üzem automatizálásába fektet be
2020.11.11.
Újdonság a Volkswagenről

A Volkswagen-csoport az emdeni, a hannoveri és a chattanoogai üzem automatizálásába fektet be

A Volkswagen Személyautók és a Volkswagen Haszonjárművek márkák teljes erőbedobással dolgoznak az e-mobilitás korszakába való áttérésen és az üzemeknek az e-mobilitásra történő átalakításán. A Volkswagen márka most több mint 1400 robotot rendelt a japán FANUC gyártótól a Chattanooga-I (USA) és Emden-i gyártóberendezéseihez. A Volkswagen Haszongépjárművek további 800 robotot rendelt hannoveri üzemébe a svájci ABB-től. A robotokat elsősorban karosszériagyártáshoz és akkumulátorok összeszereléséhez fogják használni. A három üzemet jelenleg nagy teljesítményű, a fejlett technológiát felhasználó elektromos autók gyártására készítik elő. 2022-től az ID.4-et Chattanoogában (USA) és Emdenben fogják gyártani, míg a ID.BUZZ bemutató autó néven ismertt modell a hannoveri gyártósorról fog legördülni.

Volkswagen

Christian Vollmer, a Volkswagen gyártásért  és logisztikáért felelős igazgatósági tagja elmondta: "Emdenben és a Chattanoogában az autóipar két legfejlettebb gyártó  létesítményét fejlesztjük tovább az e-mobilitásra való áttérés érdekében. Erre a célra a legújabb technológiákba fektetünk be, mint például a digitalizálásba és az automatizálásba, még a jelenlegi helyzetben is. "

Az ID.BUZZ-t a Volkswagen Haszongépjárművek hannoveri üzemében fogják gyártani 2022-től. "Átalakítási munkánk teljes mértékben az ütemterv szerint halad" - mondja Josef Baumert, a Volkswagen Haszongépjárművek gyártásért és logisztikáért felelős igazgatósági tagja. "Az ID. BUzz  beindításával befejezzük hannoveri üzemünk  folyamatban lévő korszerűsítését, amely az ezen a helyen gyártott összes többi modell számára is előnyös lesz. "

Összességében a Csoport 2024-ig 33 milliárd eurót tervez befektetni azzal a céllal, hogy az e-mobilitás világpiaci vezetőjévé váljon, így többek között ebbe a három üzembe több milliárd eurót kell befektetni.

Bejelentkezés a hírlevélhez

Hírlevelünkkel rendszeresen információkat kap autókereskedésünkről és exkluzív ajánlatainkról.

A megadott adatok hibásak. Próbálkozzon újra.

Kérjük, válasszon megszólítást!

Sajnos a hírlevél regisztrációval kapcsolatosan probléma merült fel. Kérjük, próbálkozzon újra később.

checkbox_default

Köszönjük!

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

Küldünk Önnek egy levelet, amely tartalmaz egy megerősítő hivatkozást, melyet el kell fogadnia a regisztráció véglegesítéséhez.