Esemény
2019.02.23.

400 000 LEGO kockából építették meg a T2 Bulli mását

A LEGO kockából épített T2 Bulli hossza  több, mint 5 méter, és tömege 700 kilogram.A lakóautót a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásáron mutatják be.
vw

Hannover / Munich / Budapest, 2019. február 22. –  Két tapasztalt LEGO modellépítő 400 000 darab LEGO kocka felhasználásával készítette el a világ minden valószínűség szerint legnagyobb, LEGO elemekből készült lakóautóját.  A teljes méretű T2-t a Müncheni f.re.e. Szabadidő és Utazási Vásár során leplezték le. A f.re.e. Szabadidő és Utazási Vásárt (február20-24) felkereső fiatal és idősebb látogatók közvetlen közelről is megcsodálhatják a 700 kilogrammos Bullit. A modell mintájaként, „tervrajzaként” az 1967 és 1971 között gyártott T2 lakóautó szolgált, mely a világjárók számára a mai napig az igazi, ikonikus lakóautó.                                             

„Vajon sikerül-e megcsinálni, vagy pedig kifogyunk az építőkockákból?” Ezt a nyugtalanító kérdést fogalmazta meg magának René Hoffmeister, aki egy, a világon a hivatalos” LEGO modellépítői” minősítéssel rendelkező 12 személy közül. A kérdés-feltevés egyértelműen jogos volt, miután neki és kollégájának, Pascal Lenhardnak csupán egy hat hetes időszak állt rendelkezésükre, hogy megkíséreljék felállítani a nagyratörő világrekordot. Ez a próbálkozás egy T2 lakóautó megépítését jelentette LEGO kockákból a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásár kezdetére, beleértve a felugró tetőt is. A modellépítő páros 3D-s számítógépes programok felhasználásával előre elkészített egy építési tervet. Ebből pontosan ki tudták kalkulálni a szükséges építőkockák számát. Az oldalfalak szilárdsága és az ablakok egy másik olyan különleges tényező volt, amit a tartós stabilitás érdekében pontosan ki kellett számítani.

Az építés zökkenőmentesen kezdődött, de amikor rájöttek, hogy a nagyon alapos, gondos tervezés ellenére is hiányzik a T2 ablakainak megépítéséhez szükséges 20 000 darab átlátszó építőkocka, és a kockakészletük minden figyelmeztetés, előrejelzés nélkül „kiapadt”, akkor a megjelölt határidő tartása okozott némi fejfájást a modellépítő szakembereknek.

“Lényegében nekünk kilencnapos hetekre lett volna szükségünk”- emlékszik vissza Hoffmeister. „Miután ilyenek nem léteznek, az egyedüli lehetőség az éjszakai műszakok voltak.” Annak érdekében, hogy a kocsi összeépítésével a Müncheni f.re.e. Szabadidő Vásár kezdetére időben tudjanak végezni, Hoffmeister és Lenhard reggeltől éjszakáig LEGO kockáikkal „játszottak”., beleértve a hétvégeket is. a Az erőfeszítés nem volt hiába való, hiszen olyan egységeket is sikerült határidőre megoldani, mint a kempingezők körében olyan népszerű Westfalia felnyitható tető felszerelése, vagy a tolóajtó, ami műszakilag nagy kihívást jelentő feladat volt, és végül a belső szerelvények sem maradtak el.